23.jpg
Услуги » Полезно   Реклама
 

Бланка на Двустранен констативен протокол за ПТП


Посетете статията в CBG блога. От страницата на Офис за застраховки в Ямбол можете да изтеглите бланка на протокола.
 

Определения


Пътно-транспортно произшествие (автомобилна катастрофа)

ПТП протича за много кратко време и преминава през три етапа (фази):
  1. Начална фаза преди възникване на аварийната ситуация (водачите не могат и нямат техническата възможност да предотвратят ПТП);
  2. Кулминационна фаза най-тежка (сблъсък на автомобили, удар на пешеходец и др.);
  3. Крайна фаза спиране на автомобила до покой (при пожар, крайната фаза продължава и след спиране на транспортните средства).
Преминаването на ПТП през тези три фази налага прецизен и задълбочен пространствено-времеви анализ на причините за неговото настъпване.

Съдебна Автотехническа Експертиза (САЕ, САТЕ)

С помощта на тази експертиза се установяват факти и обстоятелства, отнасящи се до главния факт на процеса - наказателно-правната причинна връзка и условията, довели до разследване на ПТП. Подготовката на автотехническата експертиза се изразява в осигуряване на материалите по делото (протоколи от проведен оглед на местопроизшествието, фотоалбуми, скица, други протоколи от проведени следствени действия, например разпит на свидетели очевидци на ПТП, следствен експеримент, констативен протокол за произшествието, протокол за техническото състояние на МПС - участник в ПТП, документи отнасящи се до самото превозно средство - регистрационен талон, пътен лист, товарни и други документи), експертни заключения от други извършени експертизи (съдебномедецинска, химическа, трасологическа и пр.), документ за извършен от КАТ технически преглед, бюлетин от хидро-метеорологическата служба и др. Извършването на автотехническата експертиза е възможно с помощта на експерименталния, аналитико-сравнителния и аналитико-описателния метод, метода на моделирането и математическите методи.Правилната оценка на заключението на експерта има непосредствено отражение върху тактическата организация на разследването на ПТП, поради това следва да се създадат необходимите условия за избягване на два от типичните недостатъци в тази връзка - формалност и недостатъчна компетентност при оценката на автотехническата експертиза.

Оценка на вредите на ППС

Всяко ПТП е съпроводено с нарушаване цялостта на превозните средства, като в някой от случай води до тоталното им унищожаване. Вредите (щетите) на превозните средства, получени следствие на ПТП се определят със съдебна автотехническа оценителна експертиза. Оценителната автотехническа експертиза се изготвя и в случаите когато се определя пазарната стойност на даденото превозно средство.
 


Анализ на ПТП - спонсориSMS рекламодатели


SMS реклама на достъпна цена Добави линка си тук за 1,20 лв. с ДДС
sms реклама namerivbg.com
sms реклама bg72.com
sms реклама www.chasovnici-max.com
sms реклама www.crashbg.com
sms реклама domashno.bg
sms реклама smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte/
sms реклама obshtini.com
sms реклама romfeya.com
sms реклама www.optim.bg
sms реклама www.vilazbg.com
НачалоПартньори : Условия за ползване : Карта на сайта : SMS реклама :
Фото зона | Всички обяви

Имаме 2418 мнения и 1228 регистрирани потребители в CBG Форума. Най-новият потребител е vvion1
Последно коментирана тема във форума: Въздушни възглавници и монтаж Ем Комплект Дружба 0884333265
Всички права запазени © 2005-2018 CBG™