Новите промени в Закона за движение по пътищата

С новите промени в Закона за движение по пътищата се предвижда автомобила да бъде спрян от движение за 30 дни, ако собственика на МПС-то я даде за управление на пиян водач или лице без книжка.

Друга промяна е и глоба от 2 000 лева, ако спрения водач откаже проверка за алкохол с дрегер.

Водач който управлява МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително ще бъде наказван с лишаване от право да шофира за срок от 6 до 12 месеца и с глоба от 500 до 1 000 лева.

Ако водача премине на червена светлина на светофара или пресича неправилно пешеходна пътека ще бъде глобяван 200 лева и лишаване от право да шофира за един месец.

Глобата за неправилно пресичащите пешеходци скача от 10 на 50 лева.

Велосипедистите ще бъдат длъжни да ползват светлоотразителна жилетка и да се движат възможно най-близо до дясната граница на платното.

Виж още:


   One Comment


  1. доктора
      04.04.2014

    Не съм съгласен с този закон за управление на МПС от водач употребил алкохол, тъй като бях на рожден ден и домакина на купона ме помоли да си преместя колата,защото пречише,понеже имаше гаражи и в момента който я преместих се наложи да измина 50м докато намеря място, което да паркирам автомобила, ме спряха органите на реда.Отчете ми кръвната проба 0,59,без да съм бил на главен път или магистрала. С това ми отнеха книжката и останах без работа.С тези неуредици в България няма как да се получат нещата. Незнам кой ги мисли нещата и затова ме е жал за тези, които остават тук да живеят. 🙁

Вашият коментар